chockladpuddingen.blogg.se

Livet Om Den Bruna Labradoren Ninja

8 Månader

Publicerad 2013-03-26 10:17:00 i Allmänt

Idag är det den 26 mars 2013  blir Ninja och dem andra valparna 8 månader.

 

Fick nyss veta allt Alice, Ann-Maries valp började löpa den 25 mars, och blir då den första valpen ur kullen som löper.

 

Det är alltid lite jobbigt när dem löper så det får gärna vänta lite i alla fall, tills efter denna helgen då pappa Roxie och jag /Ninja ska till Jönköping på besök hos min syster Caroline, kan ju kanske bli lite mycket om hon startar sitt löp just då. Med samtidigt kan det ju också bara vara bra att det kommer igång så att det kan vara över sen. :D

Äntligen blir det av :)

Publicerad 2013-03-24 12:59:00 i Allmänt

Datumen är flyttat från den 6/4 till den 7/4 så då ska jag gå på" knep å knåp"med Ninja i 1 tim sen blir det pause i 30 min sen är det dax för "gå fint i koppel",1tim till.
 
Äntligen anmält mig nu. Hoppas dem kan komma med några bra tips nu då hur man får Ninja att gå fint. Skulle va så skönt med promenaderna om man kunde ha trevligt utan allt slitande :D  
 
Sen jätte skoj för Ninja att aktiveras tillsammans med andra hundar och ha roligt.  Detta ser jag verkligen fram emot :)

Så skönt med sovmorgon

Publicerad 2013-03-24 11:04:04 i Allmänt

Vet inte om även både Quila och Ninja var riktigt trötta för idag så va dem så tysta och gulliga och kom inte fram och väckte mig förrän jag klev upp vid 10.30, då hängde dem på mig ut från sovrummet.

Så nu har dem båda hunnit med morgon kissen och käkat sin mat, så nu har energin dragit igång och det är full fart igen... Men snart är dax för den riktiga morgon promenaden.

Överaskad <3

Publicerad 2013-03-23 19:52:00 i Allmänt

Gissa om jag vart glatt överraskad utav ett väldigt efterlängtat besök från min syster och hennes pojkvän och plutten Dixie.
 
Helt plötsligt stod det en Caroline och knackade på mitt fönster från vår uteplatsen, tittade men fattade inte först men så helt plötsligt slog det  mig men va fasen det är ju min syster. =) gud så glad jag blev.
 
Nån tim senare kom även pappa med Roxie på besök men det  visste jag om sen veckan innan att han skulle komma förbi =)
 
Blev en mysig stund tillsammans med alla mina favorit personer / hundar..... Åt mat, gick på promenad, pratade och hade trevligt, åt tårta och grattade pappa och Alex i eftersskott :)  Kollade på film tillsammans och hade det helt enkelt otroligt bra.  Saknar  er otrolig mycket så många gånger så kändes kanon bra att träffas alla och roligt när man får oväntat besök, (Alex did Know About it) :D
 
 
Här kommer lite bilder:
 
 
Ninja snart 8 mån och Dixie 17 v
 
( la bara in en bild på deras första gång dem träffades och hur liten Dixie va då emot bilden över här)
 
 
Jag och älsklingen Roxie, se så glad hon är gummsan <3
 
Familjen ute med hundarna<3
Sandra /Ninja,Alex/Tequila, Victor/Dixie, Mikael(pappa)/Roxie
 
matte/ husse/ hundar
 
Mys i soffan
 
Dixie ger Quila en puss <3
 
 

Klättra på pappa och sen försöka dra haha....klapp klapp på huvudet. ;P
 
 Minstingarna
(under 1 år)
 
 
 
 

 
 

Undra om det är på G

Publicerad 2013-03-22 13:59:00 i Allmänt

Undra om Ninja snart kommer börja löpa. Tequila nosar och sniffar massor i rumpen stumpen på Ninja.
Och Ninja själv håller på en hel del där bak. Hon är ju trotts allt snart 8 månader så det borde nog komma snart.
Ovh efter det kanske man inte ska kalla henne bebis längre utan kanske tonåring. Fast hon kommer alltid att vara min lille bebis, well i dont know!!!
 
Just nu ligger hon brevid mig här i soffan och sover, och är så vacker att titta på, helt perfekt ansikte och den där gudomligt gulliga lilla bruna nosen;P så himla fin hon är.
 
 
Idag ska vi fixa lite öron och klippa klorna, och testa borsta henne för hon tappar otroligt massa hår just nu.
så damsugaren  måste fram minst varanan dag för att hålla rent å snyggt här hemma =)
 
 

Underwater dogs

Publicerad 2013-03-20 11:00:29 i Allmänt

 
 
 
Efter att sett Petras inlägg om underwaterdogs och efter att Linn fick så fina bilder på Ninja i måndags så har ja nu blivit lite besatt av att titta på hundar i vattnet, och denna killen Seth är verkligen jätte duktigt på att  fotografera och få snygga och coola bilder i  vattnet.

Ninja i Plurret 18/3-13 ( 7,3mån)

Publicerad 2013-03-19 21:57:00 i Allmänt



På det  två övre bilderna så känner Ankie på hennes leder och muskler rygg osv.
Vila måste man ha innan man får simma vidare :) matte fick hålla i denna gången och då kändes det tryggare.
 
Duscha gör man förre och efter man hoppas i och ur poolen.
 
Ett stort Tack till dig Linns om följde med och agerade fotograf =)
Blev  bra och härliga bilder.

8 månader idag den 19 mars

Publicerad 2013-03-19 16:44:00 i Allmänt

Mitt älskade hjärta, fy vad man saknar dig <3
8 månader idag den 19 mars sen du lämnade oss :(
 
//SANDRA//

Hem sökes

Publicerad 2013-03-19 15:17:00 i Allmänt

 
 
Detta tycker jag är ett bra sätt att uttrycka det hela då man ständigt gör så här mot djur, låter dem flänga mellan hushåll till hushåll eller Ja avliva dem, Inte fasen gör man så med sitt barn.
 
 Visst finns det tillfällen som man inte rå för som exp kraftig allergi men då ser man verkligen till att hunden kommer till ett hem och sen får stanna där.  Eller om man vet att ett djur misssköts så in i norden då är det inte mer än rätt att hitta hunden /djur ett bättre hem , men avlivning borde man inte kunna göra så lätt, det är hemskt att många djurs liv måste gå den vägen för tidigt.

Klipp kort

Publicerad 2013-03-18 22:55:00 i Allmänt

Finns en bra sida som heter http://www.hundlekiset.se/

Där finns det lite allt möjligt att välja bland, funderar på en Klippkort då man kan komma och testa på det man känner för, och då finns det en Kurs den 6/4 som heter Gå fint i koppel, så det kommer jag verkligen gå på, eftersom jag verkligen behöver hjälp med den biten,  Vissa stunder går hon fint och följer mig, men mesta dels drar hon så mycket att jag är helt slut i armarna.
 
5 meter linan är ur bilden för ett tag nu, om vi inte är i skogen och går för då passar den bättre eftersom jag inte alltid kan släppa henne.

Sen har vi det där med att ta fint det har även här blivit betydligt bättre men man måste säga ta fint eller försiktigt än så länge innan hon lärt sig bättre, kan där emot inte svara på hur hon blir om vem som helst gör det eller om det är andra djur i närheten, men ska be lite kompisar ge henne hundgodisar och se hur hon reagerar när någon annan ger.

oj tillbaka till hundlekiset, jo de har ju massa roliga saker som man kan hitta på och eftersom jag har min vän Linn som även har en liten valp nu så kommer vi nog hitta på lite saker att göra tillsammans med dem hos Anja som hon heter.
 
 
Idag blev hon lite tröttare efter  18 minuters simmet så hon tyckte nog det va skönt att komma hem och slänga sig på soffan, vi ska korta ner våra 2.45 tim promenader under en dag med - 30 minuter då ökningen nog kom för fort, vilket jag från början redan trodde. Så får vi se om det underlättar mer för hennes ben, då man faktist lägger på 5 gram per vecka upp till 40 gram och där ska hon sen stanna ett tag och vänja sig med den vikten.
 
Fortfarande 23 kg, nu den 18 mars 2013 en vecka till och så blir hon  8 månader

18 min

Publicerad 2013-03-18 15:52:00 i Allmänt

 
Idag simmade ninja 18 minuter. Och hade jätte roligt i bassängen. 
 
Hon blir så glad varje gång vi kommer ditt och denna gången så fort jag kopplade  av henne sprang hon och hoppade upp i duschen och va berädd att bada. Men först ska man prata med hundfysiologen och vägas på 4- check legs vågen. Och denna gången blev det även lite ultraljud på benet för att få igång cirkulationen :) 
 

Go Natt snart är det Go Morgon!

Publicerad 2013-03-18 03:14:00 i Allmänt

Ninja blev så pigg av att husse skulle åka till jobbet nu kl 3.00 så nu får man jobba på att göra henne lite trött, klia lite på hennes bröst och gosa hennes öron då blir hon oftast lite mer trött, samt när jag använder läppsyl då han hon på någotvis fattat att då ska vk sova eftersom jag alltid tar det innan vi ska sova, och då vill hon gärna kryp upp vid huvudkudde lukta på mina läppar ge mig en puss så hon med får lite lipsyl sen sover hon fint. Haha.....Quila där emot är en liten tröttis, men det är knte så konstigt så som Ninja håller på under dagarna. Hepp nepp snart ska man upp ut på promenad och åka vidare till hundsimmet som blir hennea 4:e gång, denna gången ska Linn min fd granne följa med för att ta lite kort medans vi håller på i vattnet, undra hur länge hon får simma denna gången, för denna gången kommer jag vara där i god tid :), Sov gott för snart är det Go Morgon

Hur Knäppt blev inte det här nu ??!

Publicerad 2013-03-17 13:06:00 i Allmänt

Ja och här kommer förklaringen eftersom ni  nu kanske undrar  varför jag bytt blogg.
 
Jag har från första gången jag startade den där bloggen på wordpress haft problem med allt möjligt, inställningarna , med kommentar fältet, språket mm mm. Så nej  nu  fick det räcka med det och jag går tillbaka till Blogg.se som jag förstår. Så nu har jag kopierat alla inlägg och lagt in dem in rätt ordning på denna.
 
Och nu  till det  negativa, jag tyckte ju självklart att min syster Caroline skulle skaffa sig en blogg där hon skulle göra detsamma som jag, eftersom hon skaffade sig en liten Rottweiler tik för nån månad sedan, och för att det är roligt att kunna gå tillbaka och minnas saker sen dem va små.
Så självklart föreslår jag då att göra en blogg.se så det gör jag åt henne och väljer den finaste Designen jag hittade som var gratis. och va hände nu  när jag ändrar min blogg till blogg.se jo jag hittar ingen snyggare så för tillfället så har vi samma design men det får gå , tills att jag hittar en snyggare på nätet
 
Haha är illa att ge sig in på saker som gäller olika bloggar, speciellt när man är kass på det där med datorer för övrigt.

Gick Totalt Vilse!

Publicerad 2013-03-16 21:42:58 i Allmänt

Som jag skrev i  tidigare inlägget så sa jag att jag inte hittar  några bra ställen att släppa Ninja på så hon kan få röra sig fritt, men så nu  på  vår andra promenad så hängde grannen och hennes töss med på en nix.

Det roliga var att  vi  gick  och  vi  gick och  vi  gick och tänkte att  snart får vi  ta fram mobilen och starta GPS:en  för vi  visste inte vart vi var eller om vi nån gång skulle komma ut. Varför vi hamnade på denna stig va för att  Jackie ( Flickan)  ville testa och gå längs en stig hon hittade så vist tänkte jag då  hundfysiologen  vill att  Ninja ska gå mer i  Skog än på asfalt . So fine och trevligt nog stötte vi på två  rådjur som såg så fridfulla ut. dock såg inte Ninja detta då hon var så  ivrig och glad över sin pinne hon hittat.

Till slut hittade vi  ett skid spår som vi  följde och kom fram till ett el stängsel som  jag sen fick lyfta Ninjan över och sen märkte vi att  vi  var på en golfbana, och Här tänker jag då  FAN SANDRA SKÄRP DIG testa och  släpp henne då det är så  öppet och vi  inte såg någon/ något i  närheten.

Och då undrar jag var sjutton hände ???, Ninja lyssnar på mig klockrent håller koll på mig all the time och viker inte av så långt när hon tillslut vågar springa iväg en bit, och på tanke att det  va så himla stor bana så hade vi ju  gott om  tid att hitta på roliga saker där så  vi lastade lite snöbollar sprang i kapp och lite som  fick ta lite energi  ur stumpan

Kul att  vi  äntligen hittade ett ställe där man kände sig trygg i att  släppa henne där inga bilar kan komma osv. Hände ju  en grej  förra veckan där jag nästan fick hjärtat i  halsgropen och gjorde mig skit rädd rent ut sagt. och då lyssnade hon INTE!!!!!

Bra att jag vågade släppa henne nu, och kul hade vi.

1,30 min tog det innan vi hittade ut och hem  haha…..

(Bilder från promenad )


 
 
 
 
 

//SANDRA//NINJA//

Aktiviteter denna Lördag / Skogs promenad

Publicerad 2013-03-16 21:37:33 i Allmänt

Idag har jag och Ninja varit ute i det fina vädret och hon har varit jätteduktig! Det ända som är jobbigt än är gång i kopplet. Skämtade med Alex om jag måste lämna bort henne till någon som kan traggla detta utan att  tappa humöret, så kan ja ta hem henne sen igen då hon skärpt sig och är lugn i  kopplet på promenaderna, för det  är verkligen inte kul när hon drar som hon gör.

Men något som går jätte bra är iaf hundmötena . Ninja får många gånger sitta och vänta (utan tvång, mer som att utföra ett trick för godis med störning – kontakt och lugn belönas) tills den andra hunden har gått förbi, många tycker kanske att det är en ”opraktisk” metod men det har fungerat så bra för oss. Även Tequila blir lugnare av att göra detta, tror dem har förstått att de ska vara lugn och det är det viktigaste!

Sen detta ang att springa lös eftersom jag inte vet direkt jätte bra stället att släppa henne så har detta med att släppa henne blivit ett litet problem, men hon är väl inne i en sån fas just nu  där de mesta som kommer ur min mun inte är så  intressant att lyssna till och hon gör som hon själv vill så , så nu blir det massa övningar i skogen med 5 meters lina till hon fixar detta med  inkallningsträningen.  

Ninja får inte gå lös utan lina vilket är supertråkigt men måste inse själv  att detta är enda vägen till en bra inkallning just nu, även om det är tråkigt. Får tänka att om vi kör konsekvent med den förbaskade linan och det går bra så kommer hon sen då hon börjar lyssna få börja springa fritt igen och förhoppningsvis efter denna lila fas så kommer hon börja lyssna bättre igen.

//SANDRA// NINJA//

This entry was posted on 16 mars, 2013.

Äventyr & Skoj i skogen

Publicerad 2013-03-16 21:36:01 i Allmänt

Idag har Ninja verkligen fått röra på sig.

Hela två tim uppdelat i en timme var, har vi  promenerat idag blev lite olika underlag mesta del i skogen. Och  vi gjorde massa roliga saker på promenad nr 2. då vi hoppade över ned sågade träd och hoppade upp och ner på stubbar, tog oss upp  och ned i  branta backar tillsammans och lekte lite för att få hundgodis, sen sprang Ninja självklart med glädje efter kottar och pinnar och hade lattjo :)

Jag  måste erkänna att jag  blir lite kluven ang detta med motion, egentligen efter allt man hört vill man  gärna inte gå så långa promenader som hundfysiologen  säger att vi  bör göra redan nu  för hennes bens och muskulaturs skull, men eftersom Ninja måste få i ordning på benet så gör man det mesta hon säger, men två timmar idag tycker jag få räcka inte 3-4 tim om dagen så liten som hon är just nu, får vänta lite med det. Men jag för står vad hon menar med att  ge utlopp för sin energi, för Ninja uppskattar verkligen det men kan inte släppa det  där med att  hon egentligen borde ta det lugnare ett par månader till.

 

Nu den 13/3-13- Onsdag så väger Ninja 23 kg och är då  7 månader och 3 veckor om jag räknar rätt.

// SANDRA//NINJA//

This entry was posted on 13 mars, 2013.

Chiva skulle blivit 11år idag <3

Publicerad 2013-03-16 21:33:55 i Allmänt

Idag skulle du ha fyllt 11 år, men tyärr fick du somna in den 19 juli 2012.

Saknar dig varje dag, du va mitt allt.

Men jag är glad åt alla de finna stunder vi fick , fast än att det var alldeles för kort tid vi fick tillsammans, men eftersom jag tror på att man möts igen då man dör, så hoppas jag att du står och väntar på mig den dagen det är min tur.

 

I kväll ska jag tända ett fint doft ljust i din ära.
Tänker på dig hela tiden. Saknade är otrolig stor.

Du var mitt Allt älskade vän. <3

 Detta kortet togs när hon kom hem efter 3 dagar hos veternären då vi trodde allt skulle bli bra igen, men så blev det tyvärr inte. Saknar dig älskling<3
 
This entry was posted on 12 mars, 2013.

Full glädje i bassängen

Publicerad 2013-03-16 21:26:00 i Allmänt

Idag 10.45 skulle vi varit på plats vid simmet , men ICKE, självklart va vi  försenade vilket blev straffet att Ninjas sim tid blev lite kortare än va det egentligen skulle ha varit denna gång. Men så kan det tyvärr gå, nästa gång ska vi va i  tid  och självklart alla andra gånger också.

Lycklig det är hon i alla fall, hon tycker om alla, och då menar jag verkligen alla, och det är så skönt att ha en hund som är så glad och att man slipper oroa sig för att något ska hända. =)

När det började närma sig att hoppa ner i poolen så hade hon inga större problem mer än ca 2 sek sen kastade hon sig i med världens plums och vattnet skvätte ordentligt ha ha…..

Nästa gång kanske jag måste ta med mig ombytes kläder då jag denna gången blev totalt genomblöt, kunde vrida ur min T-shirt  fyra gånger och sminket rann haha. När det va dax för henne att kliva upp så ville hon inte det utan gjorde en avböjare och tog andra hållet för att vara kvar i bassängen haha, min lille valp-säl <3

Efter det blev det en schamponering  och sen Vibb-brädan och för första gången gällande den så kunde hon lägga sig ner i  15 min och bara slappna av, nästan så att hon somnade , Härligt=)

Ska även försöka få in ”4-check legs” resultatet jag fick från idag, vilket har blivit väldigt bra resultat på bara två veckor.

Av att motionerat mera, masserat, stretchat,vikterna på promenaderna och övat  i hinderbanan samt simmat har verkligen get resultat, och från och med nu  vill hon egentligen att vi ska  utöka promenaderna och även lägga i  5 gram till i  vardera vikt manschett så att det  blir 25 gram per ben, sen ska detta utökas med 5 gram i veckan  tills vi är uppe i  40 gram per ben sen ska vi  vänta lite där.

Livs gnista finns det gott om hos min lille Ängel <3

This entry was posted on 11 mars, 2013.

Sim tur nr 2

Publicerad 2013-03-16 21:18:00 i Allmänt

Ja i  måndags den  4/3  Var Ninja på sin  andra simminig, denna gången fick hon simma 12 minuter med två pauser. jätte duktig va hon och rörde sig precis så som  man vill att hon ska röra sig, hon simmade i  8 r och i cirklar.

Och innan dess så visade Ankie ännu en  gång för mig hur man ska massera rätt för bäste resultat, och för att undvika blödningar som kan  komma utav fel massage.

 

Sen kontrollerades det igen hur hon lägger vikten och denna gången så la hon ganska jämn vikt på framtassarna, hon sa att Ninja lägger vikten som en frisk och hund ska lägga sin vikt.och bakbenen va det väl fortfarande skillnad på men på en vecka så har det verkligen blivit super bra, så hoppas det kommer fortsätta så här nu att allt blir bättre och bättre. Nu är det 9 gånger kvar sen  får vi se hur vi går vidare eller om vi klarar oss själva hemma med  promenader och massage träning med redskap osv. =)

 

Förutom detta så ang promenaderna så blev jag  tillsagt att använda en sele som sitter med ett band mellan frambenen på Ninja så att hon  verkligen kan röra sina framben fritt, men asså det har verkligen bara blivit värre att va ute och gå med henne i den så nu är hennes halsband tillbaka och vi kör  med den just nu,  med förhoppning att dessa promenader skall underlättas och att vi ska kunna ha en trevlig och lugnt promenix istället för att en annan ska tappa humöret då hon sliter så jag nästan ramlar omkull ibland, ha ha…..

 

Sov gott alla

 

This entry was posted on 5 mars, 2013.

Text journal från den 27 feb,första gång på hundsim

Publicerad 2013-03-16 21:14:00 i Allmänt

Journaltext
Ninja kommer idag efter att ha varit både på Kalmar Djursjukhus och hos Skogsbykliniken
Satu Kärne se remiss.
Ninja är en glad och pigg labbe flicka som har problem med hb. När hon rör sig kan man se
en knickade rörelse på höger bak men då både höfter och knän är röntgade utan
anmärkning så vill jag utgå ifrån att detta är muskulärt….
Kraftigt förhöjd tonus i hela Quadriceps hb samt reaktion runt L4-5 Longissimuss. 4-Leg
Check påvisar även kompensation vf och vill hålla koll på v bog då hon skrek till idag vid
palpation.
4Leg Check hf 23,69%, vf 35,04% hb 17,45% vb23,83%
Idag sim 3×1 min och vaslutar ed vibb 5 hz. Jobbar bra i poolen men mest lek och plask
idag.
Hemma jobbar vi med massage enligt anvisning, tomma viktmanchetter, kontrollerade
promenader som sakta utökas om ingen försämring visar sig, och stegen tills vi ses nästa
vecka. Jobba gärna även med att gå i åttor, slalom och cirklar åt båda håll.
This entry was posted on 28 februari, 2013.

Onsdag den 27 feb = Hundsim

Publicerad 2013-03-16 21:07:35 i Allmänt

Den 27 februari ska Ninja på sitt livs första hundsim i bassäng i Borgholm kl 09:45.

Hoppas hon kommer tycka det är lika roligt med vattnet som hon tyckte då hon plaskar ut hela vatten skålet när hon står och  plaskar med tassarna eller då man sitter i badkaret och hon kommer å ska vara med och plaska eller vid vid havet i sept/okt någon gång då var det ju väldigt intressant i alla fall.

 

Och på tal om det där med att plaska och välta ut vatten skålen, Var som sagt på besök uppe i  Jönköping i  början av februari och då passade jag självklart på att hälsa på min mamma  och lilla syster, och eftersom vi hade haft Klara(lillasyrran)  hon min stora syster  Caroline en natt så tänkte jag att äsch jag åker själv tillbaka med Klara och umgås med mammsen en stund, och detta va också första gången min mamma träffade Ninja, ( Mamma tycker syrran och jag borde skaffa egna barn ist för att skaffa massa hundar, hahaha men vi har sagt att hon nu är mormor till våra valpar istället och det får hon nöja sig med ett tag vi är ju som sagt bara 26 år gamla än så länge) men så kommer vi som sagt hem till mammsen och efter ca 10 min  frågar hon ska inte Ninja ha lite vatten kanske ? jooo tänker ja men ge henne det då blir hon glad, det jag glömmer nämna för henne är att säga att hon inte ska fylla upp skålen så mycket då hon gillar att slå med tassarna i vattnet , OCH VAD HÄNDE TROR NI???! :s Mamma hade fyllt upp skålen odentligt och där PLASKADE NINJA TILL DET, OCH SKÅLEN VÄLTE UT ÖVER HELA KÖKS golvet, mamma säger efter att vi tillsammans torkat upp att herregud Sandra du har varit här ca 15-20 min å jag  är redan slut i kroppen , HAHAHHAHA, båda börjar garva och jag säger sorry glömde berätta hennes tvångs saker med vattenskålen. höhö… Blev lite skoj på tal om  vatten…

Om jag har förstått det hela rätt så ska någon från Laurens hundsim kolla hennes ben först och sedan komma fram till vilken träning som passar bäst för hennes ben. Och sen tror jag ändå att hon kommer få simma i den stora bassängen tillsammans med lite andra hundar, men det gör dem inte de första gångerna, men antar att det kommer bli några gånger där, tills man i sommar kan plaska runt tillsammans med henne i havet

Uppdaterar mer om detta efter vi varit där om vad som sas och gjordes

This entry was posted on 23 februari, 2013

Tiden går så fort

Publicerad 2013-03-16 20:57:00 i Allmänt

Satt och  tittade på kort från den dagen och den första veckan då vi hämtade Ninja från Petra & hennes man Mattheu, ( Kan ha stavat namnet fel:) )  Men ja som ni ser detta är bilder från den 20 Sept alltså samma dag som vi hämtade hem vår valp Tomtebolyckans Becca.  Och nu 6 snart 7 månader senare så är hon ganska stor, kändes som om man  tog massa kort när hon va liten men nu när man kollar så tycker man inte att man har tillräckligt med kort från den stunden då hon va så liten. Om det blir valpar på Ninja nån gång i framtiden, så ska jag limma fast kameran i handen så att jag kan  fota precis när som  helst och inte missar dem där små söta och roliga sakerna som händer när dem är så små och inte riktigt har koll på vad dem gör hehe.

I morgon hade jag tänkt åka någon stans där det är lugn och ro och göra lite inkallnings övningar när hon är lös och testa med att gömma lite godis lite här och där och och själv gömma mig bakom lite träd och buskar  så hon får leta lite med, tror jag hon kommer tycka är roligt. =)

 

 
 
 
 
Detta är första kortet den 20 sept då vi  hämtade henne <3
 
 
Pratade precis med min syster i Jönköping som för några veckor sen skaffat sig en liten rottis valp för den delen och som idag fick lite besök av vår pappa och Roxie . Om då när jag va och hälsade på i början av feb så beröttade hos för honom om hur Ninja lekte med hennes valp Dixie och hur Ninja riktigt sprang under stolarna hur smidig och kvick hon var om att hon verkligen skulle passa på Agillity banan men då sa jag  att ja självklart när man såg det den gången så tyckte man ju verkligen att det skulle vara något för henne för satan i gatan va kvick å smidigt hon sick sackade sig bland metallbenen och hukade sig kvikt osv osv. Problemet är ju bara att hon varit så kass i benet så jag har ju inte vågat  göra något som ansträngt för mycket, men jag  ska absolut försöka att små öva lite sånt med henne man kan ställa ut lite koner å så och börja små öva, detta är iaf något jag verkligen hade velat göra med henne, men  det är så mycket man tänker att man ska göra och det tar lite tid att komma till skott med allt, men som sagt mycket har handlat om min oron för hennes ben hittills. Men sånt kommer, man kan testa små stunder och se om det är något hon intresserar sig av.  Jaja många tankar som flyger runt i skallen på mig om saker som jag vill få göra och få gjort nån gång. En spark i röven behöver jag definitivt ibland. höhö.

Morgon Vrål

Publicerad 2013-03-16 20:46:02 i Allmänt

 

Ninja är bara för go, på morgonen när hon märker att man håller på att vakna till då kommer hon krypandes mot en och man ser hur lycklig hon är i hela kroppen, så kommer hon och pussar en massor i ansiktet och idag så la hon sig raklång över hela mig och gosade massor mot bröstet=) och tidigare har inte hon varit så himla super gosig mer än på morgonen men det blir mer både på morgonen och utsprid på hela dagen då hon gärna vill mysas och det bara älskar jag självklart =),Men det där som händer på morgonen för att riktigt visa att hon är pigg och alert är att vrål gäspa, ett tydligt och reällt högt morgon vrål blir det så om någon försöker sova då så blir man bergis störd av det vrålet. Hahaa.

"Sover så gott"
This entry was posted on 21 februari, 2013.

Lite om MÅNADERNA som jag missat blogg om

Publicerad 2013-03-16 20:43:01 i Allmänt

Näähe sur jag blev nu hade gjort en väldigt långt inlägg om massa saker som hänt med Ninja de senaste månader, orkar verkligen inte igen så denna gången blir det inte lika långt.

Ca en vecka efter att Ninja kom hem  till oss märket vi att det  va något knass på hennes högra bakben, vi  uppsökte veterinär där vi sen  fick  göra en röntgen koll, men inget  fel visades på röntgen plåtarna och dem bad oss komma tillbaka om 2-3 månader om det inte gått över. Och under denna tiden ansåg inte vi heller att Ninja verkade ha något ont av det. Men fick tillsagt att hålla henne så lugn som möjligt och inte göra mera än istort sett låta henne kissa och bajsa sen tillbaka in och även där skulle det vara lugnt för henne så hon inte över ansträngde sig.  I samband med detta hade hon svamp i öronen med så hon fick en kur mot detta också =)

Efter detta tog det inte lång tid tills att vi skulle tillbaka för hennes 12 månaders spruta och om jag inte mins fel så vägde hon 11 kg vid den tidpunkten. NU vid 6,5 månad väger hon 20 kg.

Nu den  23 januari blev röntgen tagning nr 2 tagen och denna gången halv sövdes hon ner och vid detta laget menar dem på att hon reagerade till och  med när hon va sövd så det måste betyda att hon har ont om hon även reagerar här men inget syntes heller denna gången och inga ledband var av så detta indikerade mer på att det va en inflammation i  knäleden så vi fick med oss ett recept  på smärtlindrande och inflammatoriskt.  Sen får vi helt enkelt fortsätta ta det lagom lugnt men kan nu gå lite små promenader iaf med henne.

 

I samband med allt detta har ju då ett problem uppstått, alltså det där med att gå i koppel med henne det har vi ju då inte direkt kunnat öva så mycket från början, och eftersom hon drog väldigt mycket så var jag rädd att hon skulle använda kraften med bakbenen för att ta sig fram då hon slet så mycket att jag  tillslut använde mig utav ett 5 meters linkoppel och börjar öva inkallning i stället och på det sättet har  hon då inte slitit och tryckt lika mycket med bakdelen så att benet inte behövt pressas med samma tryck. och et kan jag tycka är bra samtidigt som jag önskade att jag kunnat gå med henne i  vanligt koppel och haft henne gående fint bredvid mig, men har testat det också självklart har jag där använt mig utav kyckling korv köttbulle, leverpastej olika mix godisar mm men  hon är då mer intresserad av allt annat. Där emot har jag märkt att hon nu med åldern börjar bli bättre på att  gå ute på promenaderna, så det är lovande ändå, så ska inte klaga. Där emot kan jag  känna press när det är valp träff 25-26 maj 2013 att Ninja kommer vara den som inte sköter sig, exp ska man grilla ute kan jag ju inte lova att hon inte kastar  sig hejdlös mot någon korv eller va det nu kan vara , för det händer här hemma lite då och  då att hon är kvick som bara den och stjäl vår mat ur händer tallrikar mm om man inte är bered, snabb som blixten blir hon, haha, jädrans hund!!! <3 samt om man nu ska ut på någon promenad då vill jag  nog inte det haha för då tror jag  Ninja lär dra som en  dåre.

Förutom detta så blev vi med valp 2 i december månad, en liten Amstaff/pittbull tik,som hade hamnat hos fel personen som inte sköte det som dem skulle, så hon hamnade hos oss tillslut och Ninja kunde inte vara lyckligare än vad hon bled den dagen hon fick in en jämnstor kompis som faktiskt ville leka med henne .  Och i och med att hon flyttade in fick tyvärr våran lille prasky tik på 8  år flytta hem till våra fd djurälskade grannar Linn och Ivan, som själva har 2 hundar och 4 katter hemma hos sig, så nu  blev dem med en hund till men  det går jätte bra för där är mindre djur som inte har samma energi som  Ninja för Ninja kunde verkligen bara inte låta bli Sessan och Sessan såg helt förstörd ut. Men vi  träffar henne lite då och  då , hade inte kunnat göra sig av med henne till någon som man  aldrig träffar  efter  så många år tillsammans då  vill man verkligen veta vem som tar  hand om henne och hon verkligen bara älskar att bo hemma hos dem:)’

 

Ninja är för övrigt otroligt älskad av min pappa och  syrra , och man ser verkligen hur glad Ninja blir då pappi  kommer på besök, blir en extra liten gnista då=)  och han har ju Roxan en hund som vi tre skaffade tillsammans så min förra hund Chiva skulle ha en vän. Men Roxan är nu mera pappas hund men alltid underbart att träffa henne, henne tog vi  även över från idioter som hade henne , så hon är misstänksam mot små barn och andra hundar, men efter att Chiva gick bort har hon känt sig ensam tror jag och fattat att andra hundar inte är farliga så hon har faktiskt skaffat sig en Amstaff hane kompis i  Jönköping hos min systers kompis som hon avgudar och dem har jätte kul när dem är ute i skogen och får springa lösa, men det är övning som ligger bakom att Roxan skulle lita på Attila.

 

Och på tanke att jag nämnde springa lös så vågade jag för första gången den 12 februari släppa Ninja lös för första gången, har inte vågat det innan då hon tydligt visat att allt annat är intressant och att hon gärna då inte lyssnar på vad man säger, men här följde hon mig som handen i  handsken och de gjorde att jag  fick mer förtroende för henne, och nu den  22 så  var vi  och släppte både Ninja och Quila lösa på en äng  men då lyssnade hon sämre igen men jag vågade och det är toppen, mer sånt ska det bli ändå, övning ger färdighet=)

 

Samma sak gäller här men  pappa pratar massor med Roxie om Ninja och  Quila så när han säger att vi ska åka till Kalmar och träffa Ninja och Quila blir hon överlycklig, och hon har inte morrat eller betet sig illa mot någon av dem , utan hon blir glad av att se dem och än så länge får dem ses på promenader och i koppel inom hus. Detta kommer gå bra tillslut men  man  får inte stressa det. ;D

 

Ja som sagt inte allt för mycket mer än att hon lätt lärde sig sitt,ligg, tassen , vad gör man, rulla runt, sitta fint innan mat ges osv så är hon en energi källa av kärlek.

Denna lille plutt har sån otrolig energi och jag kallar det för LIVS ENERGI, och det måste ju vara för att hon verkligen trivs hos oss och känner sig älskad <3 Älskade hjärtat!

 

Nu ska jag bädda ner mig i en varm säng för det har varit en lång dag idag.

Hörs en annan dag!

Ching

This entry was posted on 20 februari, 2013.

Saknar Dig<3

Publicerad 2013-03-16 20:39:00 i Allmänt

 
7 månader sen nu, och du är så saknad<3

Idag är det 7 månader sedan Chiva fick somna in och jag saknar henne oerhört mycket och det går inte en dag utan att jag tänker på henne. Tiden går så otroligt fort, känns som om det var igår allt hände men ändå är det nu 7 månader allt hände och mitt liv vändes upp och ner in och ut. Men jag mår bättre nu är jag någonsin trodde att jag skullle göra igen.och det har mycket med att Ninja finns i mitt liv nu, jag älskar att ha henne nära mig och så fort jag är ifrån henne saknar jag henne och vill hem till henne många gånger. Kanske låter sjukt för er andra men jag verkligen älskar henne och älskar att spendera min tid med henne och hon gör mig lycklig <3
This entry was posted on 19 februari, 2013.

Glömde mitt Lösenord....

Publicerad 2013-03-16 20:35:09 i Allmänt

Ja gud hej det var verkligen flera månader sedan jag använde mig av denna sidan, anledninen är den att jag totalt glömde bort lösenordet och strulade till det massor. Så nu har jag tyvärr missat massor som jah kunde ha skrivit om mitt hjärta Ninja…..

Men ska försöka att skriva ner så mycket jag kan om hennes första månader i livet ändå.

Först måste jag bara lära mig den här bloggsidan och det är inte lätt , iallafall inte när man heter Sandra och är så off som man kan bli då det kommer till datorer hehe.

Men detta är en början och nu ska jag skriva upp inlogg och lösen så jag inte kan göra om samma misstag igen, för meningen men bloggen var från första början att följa Ninjas veckor / månader i livet och för resten av hennes liv <3

This entry was posted on 19 februari, 2013.

Chockladpuddingens blogg

Publicerad 2013-03-16 20:30:00 i Allmänt

 

Anledningen till varför jag skaffade denna blogg är för att för ca 3 veckor sedan kom det en liten Brun labbe tik in i mitt liv och hennes namn är Ninja (Tomtebolyckans Becca). Och kommer då så klart från ”Tomtebolyckans kennel”

Där av Namnet på bloggen Chocklad puddingen, för hon är så jädrans go, och hon har gjort att jag inte lika ofta mår dåligt sen min älskade Chiva gick bort den  19 juli-2012(torsdag). För det va den jobbigaste stunden i mitt liv att ta farväl av henne.( Usch, ja vill inte ens tänka på det igen för då börjar man väl gråta)

Jag tänkte helt enkelt ha denna blogg för att uppdatera hur det är att ha en valp och allt vad det innebär.

och för min egna skulle så klart att kunna gå tillbaka senare i livet och kunna se hur allt va , för man kan glömma så fort.

Det har jag  ju  märkt att man gjort också , som sagt har haft min Chiva i  10,5 år  som bodde mesta dels hos mig, Sen har vi min älskling Roxie 7 år som jag har tillsammans med min syster och pappa men  som sen jag och min tvilling syster flyttade hem i från stannade kvar hos vår pappa. Men hon har det så bra med pappi ute i stora huset=).
Men vad ja skulle komma till där var det att, från att dem  två var valpar har ja tydligen massa minnesluckor och blir ibland helt förvånad hur det  egentligen är att ha en liten valp i hemmet igen  haha.

Allt Sånt kommer jag nu  uppmärksamma och försöka skriva ner för minnets skull

Berättelsen om hur Ninja kom till oss

Publicerad 2013-03-16 20:21:00 i Allmänt


Okt13
Nu på onsdagen den 19/9 är det 2 månader sedan min älskade Chiva fick gå ur vår tid, och jag saknar henne varje dag, så att det svider i hjärtat. Det var bland det jobbigaste och jävligaste jag varit med om att ta ett beslut och skriva på papperna om att hon skulle få en insomnings spruta den 19 juli. Fan vad jag hatar just den dagen, för den tagen togs den mest finaste och underbaraste Chiva ifrån min värld och det blev så förbannat tomt och jag bara hatade att jag va tvungen att fortsätta att leva utan henne för jag hade egentligen i stort sett bara behövt henne för att jag skulle kunna känna lycka. Jag vet hur starkt jag kände att jag aldrig mer i hela mitt liv ville gå igenom detta igen och att jag aldrig mer skulle skaffa mig en ny hund.
Det tog 2 veckor innan jag kunde ens titta på kort på henne, och jag va inte inne mer på min data där alla kort fanns, förutom den dagen jag skrev från Victors data, då jag skrev på min blogg att den 19/8 är den värsta dagen i mitt liv.
Det tog en helt vecka innan jag började drömma igen och den natten drömde jag om Chiva och att hon kom gående med en valp vid sin sida rakt emot mig. Jag kommer ihåg att jag kände det som så äkta och riktigt att när jag vaknade var jag helt tagen av den korta stund jag drömt den natten. Kände mig illa till mods men dagen gick vidare och kort där på¨ skulle jag och pappa åka MC upp till Norrland och hälsa på farfar, för att tänka på annat eftersom pappa själv också självklart blev otroligt ledsen av det som varit.
Jag berättade för farfar om min dröm och då sa han det att , a det kanske är hennes sätt att vägleda dig att du visst ska ha en till hund och att detta inte var sista hunden i mitt liv.
berättar någon dag senare detta för pappa och hans svar va detsamma som farfars.
En vecka senare drömmer jag om Chiva igen,( och för övrigt minns jag inte en enda dröm av något slag sen förra gången jag drömde om Chiva) och att jag skulle behöva avliva Chiva och att jag hade ett satt datum att åka ditt och göra det men att jag bara inte klarade av det så jag gick aldrig ditt på avsatt tid, men dagen därpå så visste jag själv att jag inte kunde dra ut på det för hon mådde så dåligt och det fanns ingen som kunde göra så att hon blev bra igen, Denna drömmen kändes också så himla verklig och det kändes som om jag va på det där jäkla djursjukhuset och behövde göra det en gång till. Det konstiga i denna drömmen var att Julia som jag haft i några år som Chivas veterinär kom in i rummet med en liten nyfödd valp som hon la ner bredvid Chivas framben och Chiva började med en gång slicka och ta hand om denna lilla valp bebis, och efter det så fick >Chiva sin spruta, vilket kändes åt helvete och som om jag behövde uppleva denna stund en gång till.
Pågrund av denna dröm fick helt plötsligt en känsla av att jag behövde gå in på internet å kolla upp va detta va för valp jag sett i drömmen ,den fösta drömmen va med en liten mer äldre valp som kanske va som en 8 veckors valp medans den sista drömmen va istortsett nyfödd och eftersom drömmen va så stark och påtaglig mindes jag exakt hur dem såg ut.

Jag hamnar på en sida som heter tomtebolyckans kennel, men gick ifrån den och kollade på andra bilder å hemsidor och det va just detta utseende som valparna i min dröm hade alltså labrador ras. Jag kommer tillbaka till denna tomtebolyckans hemsida hela tiden och jag tänker inte på att dem valparna so va där va nyfödda utan uppfattade dem som från förra årets valpar efter det jag läser. Jag tänkte att ja om ett år kanske jag är beredd att skaffa en ny hund men absolut inte nu.

Konstigt nog så hamnar jag på denna sidan om å om igen och fast än att jag skrivit ett mail till en annna kennel som jag inte ens fått ett svar ifrån så slutar det med att jag även mailade denna kenneln för att se om man kunde skriva upp sig på en valp lista inför nästa kull som jag trodde kanske skulle infinna sig nästa år någon gång, men i varje fall så har jag ringt upp min syster och berättat om min dröm pappa visste oxå , så hon puschade mig ringa denna Petra och fråga lite, och innan jag ens hinner direkt ställa några frågor säger hon att den redan har nyfödda valpar och att jag gärna får komma på besök. Där blev jag otroligt skärrad och skakis i hela kroppen och jag tror jag fick en kort minneslucka efteråt. Shit det går för fort GÖR JAG RÄTT ELLER GÖR JAG FEL, GUD SÅ FORT , MEN GUD DET VA INTE LÄNGE SEN CHIVA FICK SOMNA IN, NEJ JAG GÖR FEL MEN DET KÄNNDES ENDÅ RÄTT, tusen tankar flög genom skallen på mig.

uscha ja så kändes det i början, men sen den helgen åkte vi å besökte dem och jag fick sånt lyckorus, Alex och min syster va med den första vändan upp och det va helt otroligt va rätt det kändes.
Andra gången för ca 1 vecka sedan så var jag Alex å Dennon upp igen och lika rätt kändes det då.
Det var när man kom hem och man började förbereda vart hon skulle ha sin säng plats och man insåg att det kommer bli den platsen Chiva hade som gjorde att man blev lite illa till mods och att elkontakter å sladdar va tvungen att flyttas undans som det kändes lite små mysko å lite skumma känslor kom ifatt om i fall detta va rätt, men fan det gjorde mig så lycklig att veta att jag skulle få hem en liten valp som sen skulle få bli en liten vän till Roxan som helt plötsligt stod utan kompis helt plötsligt slog mig att det visst är rätt.
Den 20 /9 var det leveransklara.Vilket är denna torsdagen alltså en torsdag samma dag som Chiva fick somna in , men dagen efter att två månader gått sen vi sa farväl.
Och idag fick vi veta exakt vilken av de 4 tikarna som vi skulle få, och det blev den med Rosa halsband som nu heter Becca men hos oss ska heta Ninja.
 

Det konstiga med allt här är att:
Valparna föddes samma dag som jag drömde om Chiva för första gången.
Andra drömmen jag hade gjorde så att jag gick in och började kolla efter det utseendet som valparna hade i mina drömmar och även kollade på korten på Chiva igen för första gången sen hon somnade in.
Jag hamnade om å om på denna hemsidan och det gick helt plötsligt så lätt och fort att skaffa en ny liten flicka, fast att det inte va så det va tänkt alls från början.
Den 20 alltså en torsdag är den dagen vi får hämta valpen och samma dag som Chiva somnade
En tik som jag alltid skulle välja var den första som föddes ur kullen
och det va den med Rosa halsband som föddes först och som är lite ljusare än alla andra som vi idag fick reda på att vi ska bli nya ägare till.
 

Mycket som på något konstigt vis hänger ihop och det känns nästan som om det är Chiva som har väglet mig till allt, jag har bara istortsätt följt drömmarnas och känslan efter jag vaknade hur det kändes å de första tankarna som slog mig då och så är jag här idag men en otrolig stor saknan av Chiva
Som sagt ingen kan någonsin ersätta min älskade Chiva, eller Roxie som bor ute hos pappa som jag älskar till döds om man nu kan uttrycka sig så. Men detta blir en ny familjemedlem som är varmt välkommen och som jag/vi tar emot med öppen famn och med stort glädje och lycka.
This entry was posted on 13 oktober, 2012.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela