chockladpuddingen.blogg.se

Livet Om Den Bruna Labradoren Ninja

Hundens sämsta vän TV4

Publicerad 2013-05-30 20:01:00 i Allmänt

Sitter nu och  väntar på att se hundens sämsta vän nu, låter inte så bra. Nu lär man säkert lipa skallen av mig

30/5-2013

Publicerad 2013-05-30 19:58:00 i Allmänt

Idag är ninja 10 månader och 4 dagar gammal och idag  vägde vi henne för att se va lill plutten låg på för kilon.
 
25 kg vägde hon och det var runt 24 -25 som jag gissade på innan hon vägdes.
Och hon får fortfarande 4 dl morgon och 4 dl på kvällen.
 
Quila som är ca 1,5 månad äldre än ninja vägde idag 21 kg.
 
I  förrgår testade vi att låta hundarna bada ute i havet, blev några gånger dem fick kassta sig i , men dock va det  väldigt vart i går och både Ninja och Quila tykte det va super härligt och roligt.

25-26/5 2013 Valpträff i Tvärred

Publicerad 2013-05-27 21:21:00 i Allmänt

 
 
 
Har haft en helt underbar helg,började med besök uppe hos min syster i Jönköping  på torsdagen den 23/5 för att sedan ¨åka vidare upp till stockholm på Jon Bon Jovi konstert den 24/5 <3 .....
 
Blev ca 3,5 timmes sömn natten till lördagen då det va dax för nästa roliga och spännande dag i Tvärred/ Hulu. Då det var dax för valpträff för både för våran kulls valpar och kullen innan dess.
 
Var verkligen jätte rolig att träffa alla hund ägare och deras underbara hundar. Kändes mäktigt när man kom och blev bemöt med ett gäng lösspringande labradorer som kom springande och hälsade oss välkomna.För att ta in Ninja i flocken.
 
Som alla reda vet är jag ju lite orolig av mig, men just då kändes det helt underbart att se dem springa och leka med Ninja som fick hänga på vid mötet.=) hahha. Härligt!!!!
 
 
Ni som kanske läser denna blogg och va med på träffen ser kanske att jag lånad lite av era bilder från träffen, jag fick nämligen knappt några kort, så lånar från er som var bättre på det än mig :)
(Hoppas det är OK!, Måste ju smycka Ninjas blogg med vackra bilder från träffen)
 
Tack så mycket till uppfödarna Petra och Matteui http://tomtebolyckans-kennel.com som hade gjort det så otroligt fint för oss alla som kom, Önskar att jag hade kunnat bo som er , så lite lagom avundsjuk på ert fina hem är man hehehe ;), så himla trevligt och vackert.
 
Och vi hade tur med vädret också  vilket va otroligt trevligt, skönt att slippa regn. tyvärr blev det bara en dag för oss men vi sa det att nästa år kommer vi nog stanna kvar en dag till.
 
 
 
 
 
 
 

Lagt blodspår idag

Publicerad 2013-05-09 15:48:00 i Allmänt

Idag så testade vi  för första gången att lägga spår med Ninja och Tequila. Fick råddjursklövar av vår uppfödare http://tomtebolyckans-kennel.com/   för några månader sedan. Och eftersom jag tycker om och dem  själva gillar att testa nya saker  tyckte vi  att det va dax att testa oss på detta.
 
35-40 m blodspår la vi och blodade ner råddjursklöven och drog efter mig då jag  oxå  droppade ut blod längs med sträckan.
 
Till en början gick det  bra , men hon va inte så jätte intresserad fast än det luktade blod och hon fick lukta på klöven innan. I vilket fall som så började det bra och hon tog spåret , men så missade hon självaste målet hahaha. hon förljde alltså blodspåret hela vägen , men gick trotts det förbi klöven konstigt nog. När hon sen v vid bilen fick hon lukta på benet igen men hon värkar tyck att den är lite läskig, något vi får jobba bort.
 
Fick som tips av min uppfödare Petra att testa lägga en 10 meters sträcka till att börja med, då det kan vara lite svårt i början. så i morgon  gör vi ett nytt  försök. :)
 
Tequila hon gjorde samma sak men tillslut hittade hon benet kollade på den men vågade först inte röra, men då husse band av bandet som vi fäst klöven med så ville hon bära det  tillbaka så det  fick hon. Som sagt nytt försök skall göras i morgon men kortare sträcka.
 
 

Sol Sol Sol

Publicerad 2013-05-05 13:21:00 i Allmänt

Så skönt nu när våren äntligen har kommit, mycket trevligare att vistas ute och mysigt då  man kan  sitta ute och bara njuta av solen.
 
Ninja gillar ju kylan mer än värmen, men hon har börjat smyga fram och lägga sig brevid en där det finns sol, för att själv sola lite skulle  jag tro. Ninja är nu  9 månader och 9 dagar idag den 5 maj
 
 
Tequila där emot hon är som min förra hund Chiva <3 , Hon bara älskar att ligga och steka i solen, och tar verkligen vara på värmen när det  är här. =) och Tequila är snart11 månader
 
 
 
 
Får verkligen hoppas att vi får en fin sommar i år, för förra sommaren var inte den bästa har jag för mig, allt va lite luddigt helt enkelt förra sommaren då Chiva insjuknade och all fokus låg på henne och efter att vi fick ta bort henne mådde jag inte alls bra så sommaren 2012 var inge vidare.... Hoppas på ett friskt och bra 2013 denna sommaren=)
 
 
 
Vi har  för övrigt införskaffat oss den där VGW selen, och det  va inget  som kunne påverke hennes ben och eftersom man knappt behöver dra i henne och hon reagerar positivt på selen så bestämmde vi oss efter att vi gick in och testade selen på granngården att det  va rätt sele för oss, och jag har inte ångrat  mig en minut sen vi köpte den, helt underbar. promenaderna är otroligt mycket trevligare och vi har kul på promenaderna =).....
 
Vi köpte två st så Quila fick en med så nu är dem så fina i sina nya selar=)
Två fina töser helt enkelt, och vi är nöjda och glada med

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela