chockladpuddingen.blogg.se

Livet Om Den Bruna Labradoren Ninja

Så gott som frisk förklarad

Publicerad 2013-04-22 18:31:00 i Allmänt

22 April 2013 Måndag är det idag och som vanligt har denna måndags morgon inneburit hundsim.
 
Denna gången följde min pappa med för att han va nyfiken och ville se henne hoppa i plurret.
 
När vi kom fram är hon glad som alltid när hon vet att det snart är dax att kasta sig i poolen. ¤ 4-check legs kollen gick jätte bra , allt ser jätte fint ut. Det ända som jag själv har tyckt varit något att påpeka är väl att hon är lite små stel i höger bakben ibland, och detta höll hon väl inte med om för än Ninja hade simmat oh hon stretchade henne och insåg att det jag äändå sa stämde. Hon hade nämligen sagt innan hon simmade att jag  kanske känner efter för mycket  och då svarde jag att ja kanske det  är ju bara 3 gånger kvar här nu och jag  vill att allt ska komma fram både positivt och negativt.
 
I det stora hela så är Ninja så gott som frisk förklarad, och min hundfysiologt/teraput känner sig till 99,9% säker på att hela Ninjas problem har legat i muskeln i benet och att hon vid en tidig ålder fått den skadan och sedan börjat gått på ett annorlunda sätt som i säg har påverkat gångstilen och att hon istället valt att lägga större vikt på speciellt vänster fram ben. Men alla dem problemen är över nu. Så nu är det bara att hon då fortfarande är lite stel i högerbakben , men med massage och fortsatta promenader och aktivitet på henne så kommer hon snart inte ens ha det som problem. Hon simmar korrekt och jätte fint, tar svängarna i bassängen helt utmärkt och smidigt pricis så som en  liten valpis ska kunna röra sig.
 
Hon sa att snart kan du slappna av och leva det vanliga hund och matte livet du vill ha :)
 
Känns kanon bra och jag rekommenderar för alla fast än att er hund inte har några problem så låt hunden simma massor i sommar ute i sjön/ havet , det ger verkligen den där positiva effekten på hunden:) Härligt!!!!
 
( Bild från 22 April)
 
24,4 Väger Ninja idag den 22 April 2013
 
 
 
 
Efter att vi varit på hundsim,åkte vi in till Borgholm och köpte oss en smörgåstårta och åkte upp på de stora ängarna vid slottsruinen i Borgholm där det brukar vara konserter på sommrarna. Där fikade vi  och började sen få Ninja att små söka efter godis, samt lite inkallning,pinnlekar och spring och gömlekar. Mysig stund i solen denna dagen helt enkelt. Och pappa skulle självklar åka hoj som han älskar ;)
 
//SANDRA//NINJA//

15/4 Måndag

Publicerad 2013-04-17 20:41:05 i Allmänt

Den 15/4 va det hund sim igen, Detta gången blev det 28 minuter och det va första gången som hon simmade utan flytväst  i 8 minuter. Denna gången upplevde jag henne som lite tröttare och att hon ville upp ur badet lite tidigare.
 
¤ Fyra gånger är det kvar nu sen får vi se hur och om man ska ha ett litet uppehåll och vänta in bättre väder tills att man kan simma ute eller om man kan köpa nån enstaka gång kort.
 
I söndags var Ninja  & Quila på knep & knåp kurs och båda va väldigt glada och duktiga. Båda va nöjda och vilade ut då dem kom hem. Bra med hjärn gympa =)
 
 

Funkabohagen

Publicerad 2013-04-09 22:53:00 i Allmänt

Idag har vi varit och lekt lite i Funkabo hagen. Sparkat boll och kastade frispee
med både Quila & Ninja
 
Kom hem med två nöjda tjejer <3
Hann inte med nått kort på Quila men nästa gång kommer det bild på den lille älsklingen med

Knep & Knåp / Gå fint i koppel (7/4 sön)

Publicerad 2013-04-08 19:02:00 i Allmänt

Orkade helt enkelt inte med någonting i  går efter Ninja och jag samt våra goa vänner Linn och Siccan varit  i Binga och går Knep & Knåp samt Gå fint i koppel kurserna.
 
Vi hade inte så tur med vädret kan man väl säga, började snö/hagla eller hur man ska uttrycka det hela, väldigt mysko väder och iskallt blev det och blåste massor, sen kom solen fram men inte tillräckligt länge för att  värma upp oss. Så när man kom hem var tanken egentligen ett varmt bad men blev ca 3.5 tim sömn under täcket för både Ninja och mig , husse och bästa vännen Tequila slocknade dem också :)
 
Knep och  knåp innebar i alla fall att  man lekte med deras huvuden, dem hade Nina Ottosson olika spel samt lite hemma knåp som man gjorde, som tex. att gå ner med tassarna i en  badtunna eller få fram leksak eller godis från en handduk som man vikt ihop,balansera mm
 
Ninja vart så pass trött i sin lille knoppis så att när vi sen gick på med gå fint i koppel så var det bara skoj i max 10 sek typ. Kändes inte som om att gå fint i koppel var någon nyhet för mig med tipsen jag fick där så i fortsättningen försöker jag med det jag gör hemma, och sicktar på  lite mera knep & knåp samt kanske inkallnings övningar som hon har i sitt program =).
 
Nästa runda blir det även Alex och Quila som hänger på, tror Quila kommer tycka att det är jätte skoj =)
 
 
 

8/4-2013 Måndag "Hundsim"

Publicerad 2013-04-08 18:28:00 i Allmänt

Ja det flesta måndagarna är det Hundsim som står på schemat, och denna dagen va inget annorlunda mer än att vi skulle va där kl 09.00.
 
Detta va första gången vi inte vägde henne på 4 leg check vågen, utan vi  valde att ta de vid nästa besöl istället så hon kunde simma mer.
 
24 Minuter blev det att simma idag. Lite svårt att få henne i självaste poolen idag men när hon sedan väl var i så hade hon massa skoj :)   lite andra leksaker i poolen denna gången som underlättade för mig att inte bli  dyngblött, ( tacksam för det)
 
 
 

Morgon joggning

Publicerad 2013-04-05 13:26:00 i Allmänt

Idag blev det en morgon  tur med Ninja runt vårat samhälle/område eller hur man ska uttrycka det.
Är verkligen kanon att kunna ha händerna fria när man joggar och man behöver endast justera kopplet så man själv eller Ninja inte trasslar in sig i det  om man inte alltid har rak lina.
 
Nästa runda blir att testa med Tequila och se vad hon tycker om det hela=) men jag tror nog detsamma där att hon verkligen kommer uppskatta det :D

Ny inköpt, till hundarna och till oss som matte och husse

Publicerad 2013-04-04 20:03:00 i Allmänt

Hund ryggsäck L

Märke "Trixie"

Granngården 149:-
Doffe.se 186:-
(Rekommenderas starkt)

Funkar super bra, var och handlade idag och Quila kände sig betydelsefull
då hon fick bära hem smör, bacon och ost i  väskan, så ska införskaffa en väska
till så båda kan hjälpa till att bära med sig saker hem =)
 
 
 
 
Hund förarbälte X2 utan reflex 490:- Granngården
(Älskar detta bälte , så bekvämt att ha armarna fria och funkar kanon om man vill jogga med hunden)
 
 
 Sen köpte jag ett dubbelkoppel men inte den som syns på bilden. Även den finns på grangården med två spännen i ändarna 187.-. Men detta funkade inte riktigt som jag tänkt då Ninja drar som en galning än så  länge, men med  lite övning så kommer det nog bli kanon sen.
 

4/4

Publicerad 2013-04-04 19:38:00 i Allmänt

I går var vi som sagt på hundsim och då vägdes även Ninja och då sa hon att hon låg på 22.23 kg vilket betyder att sen den 18 mars har hon gått ner i vikt trotts än att vi ökat mat intaget till 4 dl 2 gånger om dagen kanske ska öka till 5 dl x 2 igen då jag gav henne det innan jag minskade ner till 4 dl x2. Vi rör oss ganska så mycket så hon kanske behöver detta. Men för övrigt ser hon jätte fin ut i kroppen och äter som hon ska och älskar livet helt enkelt. lika mycket som jag älskar henne.

Katt som motions simmar

Publicerad 2013-04-03 22:15:00 i Allmänt

 
 
Är bra för fler än....
 
Att simma är kanon och det kan hjälpa många fel som
kroppen har, för Ninja hjälper sim att mjuka upp musklerna och självklart annat som bara är bra och kommer på
köpet av simmningen.
För andra som exp denna kissemissen så är det sina extra kilon som skall bort.
 
Djur i flytväst är ju så himla söta.
:D

Journaltext Ninja "Rehab sim"

Publicerad 2013-04-03 13:04:00 i Allmänt

Journaltext
 
Ninja kommer idag efter att ha varit både på Kalmar Djursjukhus och hos Skogsbykliniken Satu Kärne se remiss. Ninja är en glad och pigg labbe flicka som har problem med hb. När hon rör sig kan man se en knickade rörelse på höger bak men då både höfter och knän är röntgade utan anmärkning så vill jag utgå ifrån att detta är muskulärt.... Kraftigt förhöjd tonus i hela Quadriceps hb samt reaktion runt L4-5 Longissimuss. 4-Leg Check påvisar även kompensation vf och vill hålla koll på v bog då hon skrek till idag vid palpation.
4Leg Check hf 23,69%, vf 35,04% hb 17,45% vb23,83% Idag sim 3x1 min och vaslutar ed vibb 5 hz. Jobbar bra i poolen men mest lek och plask idag. Hemma jobbar vi med massage enligt anvisning, tomma viktmanchetter, kontrollerade promenader som sakta utökas om ingen försämring visar sig, och stegen tills vi ses nästa vecka. Jobba gärna även med att gå i åttor, slalom och cirklar åt båda håll.
 
 
 
2013-03-04 Matte har jobbat hemma med Ninja och vi kan redan se ett mycket bättr rörelsemönster.Mindre knickningar men en roterande rörelse i höften. Fortfarande spänd och kort i Quadriceps men blivit bättre .Idag ultraljud hb samt sim 3x4 min där hon jobbar bra lite ostabil i bakkärran men lär sig snart att balansera. Mycket mjukare efter detta både vid plapation och stretch. Avslutar med vibb 5 hz . Ökar hemträning med div agilityövningar och ökar viktmanchetter till 20 gr. Samt skogsövningar enligt överenskomelse. 4Leg check visar mycket fina resultat idag. Hf 29,54%, Vf 31,24%, Hb 20,41% Vb 18,80% 
 
 
 
2013-03-11 Idag rör sig Ninja med mycket mindre knickningar och går stundtals helt korrekt. Ömmar inte i rygg alls längre och känns ngt mjukare i sin bakdelsmuskulatur. Simmar 2x6 då ägaren kommer sent. Jobbar aktivt med fina rörelser Väger riktigt fint på 4Leg Check hf 29,80% Vf 32,66% Hb 19,53% Vb 18,01%. Avslutar med stretch och vibb. Matte jobbar vidare hemma med att öka promenaderna och vikter samt aktivitet.
 
 
 
2013-03-18 Matte tycker att hon återigen kan se knickningarna på Ninja och då ffa efter vila. Kan skönja det något idag men inget jag tycker har blivit direkt sämre. Matte har ökat motionen med ca 1,5 tim vilket förmodligen är lite för mycket. Så vi backar ca 45 min i hemträningen. Behandlar Vastus Lateralis/ Tensor facia lates dorsalt med ultraljud då jag tycker den kontraherat något igen. Sim 3x 6 där hon jobbar finfint. mycket mjukare efter sim. Avslutar med stretch och vibb. 4Leg Check Hf 27,51% Vf 33,67% Hb 19,27% Vb 19,54%
 
 
2013-04-03 Då vi minskat något på träningen hemma så har Ninja svarat positivt igen. Matte kan dock se knickning i slutet på promenaden och efter vila. Men mycket mindre är tidigare. Vi ligger kvar på den nivå som är i dag tills Ninja inte visat symtom på ca 1 v. Dock inga andra begränsningar vad det gäller kurser och liknande. Jobba gärna med lite lätt drag i sele samt gå på hårdare med massage. Öka vikter sakta till totalt 40 gr. Vid palpation idag kan jag känna en viss ökad tonus mitt i Vastus Lateralis. Även Biceps femoris ngt påverkad men inget jag anser är av betydelse i dagsläget. Sim 3x7 min där hon jobbar fint. Stretch svarar hon bra på efter sim avslutar med vib 5 hz. 4Leg Check Hf 30,02%, Vf 33,38%, Hb 19,08%, Vb 17,52%
 
  Denna gången va hon verkligen totalt överlycklig att komma tillbaka hon, sprang runt poolen och hoppad upp och tittade massor på vattnet och ville i sen sprang hon in i duschen ut igen hälsad på alla tillbaka in i duschen ja ni hör totalr ivrig och super happy att få komma till Ankie och simma lite =)
 
 
 
 
 
//SANDRA//NINJA//
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela