chockladpuddingen.blogg.se

Livet Om Den Bruna Labradoren Ninja

Journaltext Ninja "Rehab sim"

Publicerad 2013-04-03 13:04:00 i Allmänt

Journaltext
 
Ninja kommer idag efter att ha varit både på Kalmar Djursjukhus och hos Skogsbykliniken Satu Kärne se remiss. Ninja är en glad och pigg labbe flicka som har problem med hb. När hon rör sig kan man se en knickade rörelse på höger bak men då både höfter och knän är röntgade utan anmärkning så vill jag utgå ifrån att detta är muskulärt.... Kraftigt förhöjd tonus i hela Quadriceps hb samt reaktion runt L4-5 Longissimuss. 4-Leg Check påvisar även kompensation vf och vill hålla koll på v bog då hon skrek till idag vid palpation.
4Leg Check hf 23,69%, vf 35,04% hb 17,45% vb23,83% Idag sim 3x1 min och vaslutar ed vibb 5 hz. Jobbar bra i poolen men mest lek och plask idag. Hemma jobbar vi med massage enligt anvisning, tomma viktmanchetter, kontrollerade promenader som sakta utökas om ingen försämring visar sig, och stegen tills vi ses nästa vecka. Jobba gärna även med att gå i åttor, slalom och cirklar åt båda håll.
 
 
 
2013-03-04 Matte har jobbat hemma med Ninja och vi kan redan se ett mycket bättr rörelsemönster.Mindre knickningar men en roterande rörelse i höften. Fortfarande spänd och kort i Quadriceps men blivit bättre .Idag ultraljud hb samt sim 3x4 min där hon jobbar bra lite ostabil i bakkärran men lär sig snart att balansera. Mycket mjukare efter detta både vid plapation och stretch. Avslutar med vibb 5 hz . Ökar hemträning med div agilityövningar och ökar viktmanchetter till 20 gr. Samt skogsövningar enligt överenskomelse. 4Leg check visar mycket fina resultat idag. Hf 29,54%, Vf 31,24%, Hb 20,41% Vb 18,80% 
 
 
 
2013-03-11 Idag rör sig Ninja med mycket mindre knickningar och går stundtals helt korrekt. Ömmar inte i rygg alls längre och känns ngt mjukare i sin bakdelsmuskulatur. Simmar 2x6 då ägaren kommer sent. Jobbar aktivt med fina rörelser Väger riktigt fint på 4Leg Check hf 29,80% Vf 32,66% Hb 19,53% Vb 18,01%. Avslutar med stretch och vibb. Matte jobbar vidare hemma med att öka promenaderna och vikter samt aktivitet.
 
 
 
2013-03-18 Matte tycker att hon återigen kan se knickningarna på Ninja och då ffa efter vila. Kan skönja det något idag men inget jag tycker har blivit direkt sämre. Matte har ökat motionen med ca 1,5 tim vilket förmodligen är lite för mycket. Så vi backar ca 45 min i hemträningen. Behandlar Vastus Lateralis/ Tensor facia lates dorsalt med ultraljud då jag tycker den kontraherat något igen. Sim 3x 6 där hon jobbar finfint. mycket mjukare efter sim. Avslutar med stretch och vibb. 4Leg Check Hf 27,51% Vf 33,67% Hb 19,27% Vb 19,54%
 
 
2013-04-03 Då vi minskat något på träningen hemma så har Ninja svarat positivt igen. Matte kan dock se knickning i slutet på promenaden och efter vila. Men mycket mindre är tidigare. Vi ligger kvar på den nivå som är i dag tills Ninja inte visat symtom på ca 1 v. Dock inga andra begränsningar vad det gäller kurser och liknande. Jobba gärna med lite lätt drag i sele samt gå på hårdare med massage. Öka vikter sakta till totalt 40 gr. Vid palpation idag kan jag känna en viss ökad tonus mitt i Vastus Lateralis. Även Biceps femoris ngt påverkad men inget jag anser är av betydelse i dagsläget. Sim 3x7 min där hon jobbar fint. Stretch svarar hon bra på efter sim avslutar med vib 5 hz. 4Leg Check Hf 30,02%, Vf 33,38%, Hb 19,08%, Vb 17,52%
 
  Denna gången va hon verkligen totalt överlycklig att komma tillbaka hon, sprang runt poolen och hoppad upp och tittade massor på vattnet och ville i sen sprang hon in i duschen ut igen hälsad på alla tillbaka in i duschen ja ni hör totalr ivrig och super happy att få komma till Ankie och simma lite =)
 
 
 
 
 
//SANDRA//NINJA//
 
 

Kommentarer

Postat av: Petra

Publicerad 2013-04-03 19:26:12

Hej Sandra vad bra att det går framåt!
ska hon också få träningen på vattenlöpbandet?

Kramar till Ninja!!
Ja visst också till er ;)

Svar: Har inte sett att hon har något vatten löpband men däremot så pratade vi om att ifall hon börjar löpa så ska vi komma 1 av de 3 veckorna så hon får springa på löpband så hon ändå hålls igång.
Ja det är jätte skönt som sagt förmodligen är det en skada som hänt som valp och ett inlärt beteende hur hon går med benet som gjort att musklen inte används som den ska, men nu håller vi på att jobba upp allt som har med den muskeln så snart är den nog med avslappnad som den ska vara. =)

kram på er med och Kati samt alla de andra hundarna =)
Sandra Grape

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela